
Some rules to keep in mind:

Pay Rate: You must receive at least the minimum 
wage for every hour you work. 

Written notice:  When you are hired, the 
employer must give you a sheet with your rates 
of pay, payday, credits and their name, address, 
phone number.

Overtime rate:  Most workers must receive an
overtime rate for every hour worked over 40 hours
in a workweek. The overtime rate is 1½ times the
regular hourly rate. For example, if your regular
rate is $15.00 per hour, the overtime rate is $22.50
per hour. 

Frequency of Pay:  In general, manual workers 
must be paid weekly, and must receive a pay 
stub with their wages. 

Meal period:  In general, you must have a half-hour 
meal break -- uninterrupted, without any duties -- if 
you work more than 6 hours in a row.

Employer Meals and Lodging:  Any food or 
housing that an employer gives you must meet and 
comply with all health and safety standards. 

Child Labor:  If you are under 18 years old (a 
minor), you can work if you have the right permits 
and certificates. 
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Our rules assure:

• Proper wages
• Safe working and living conditions
• �Freedom from discrimination, abuse and

retaliation at work

These rules apply to all workers:

• Foreign
• Domestic
• Regardless of immigration status

We are here to protect your rights as 
an employee

Help us to help you.

It is against the law for anyone to obtain 
labor or other services by:

• Force
• Fraud
• Coercion
• Threats
• Withholding documents

New York State has labor laws 
that cover you. 

The New York State Department of Labor is an Equal Opportunity Employer/Program.  
Auxiliary aides and services are available upon request and free of charge to individuals with disabilities TTY/TDD 711 or 1-800-662-1220 (English) / 1-877-662-4886.

No retaliation:  The law protects you against retali-
ation, punishment or poor treatment for exercising 
your rights under the labor laws.

Contact List

Call for help about:
Labor laws, unpaid wages, overtime rates, illegal
deductions, child labor, meal periods, ride safety

NYS Department of Labor
1-888-469-7365 (Choose “0” for Operator 9am-5pm)
1-877-466-9757

Enforcement of visa worker laws (H-2A/H-2B)
U.S. Department of Labor (Wage & Hour)
1-866-487-9243

Safety on the job or temporary housing concerns
Occupational Safety and Health Administration 
1-800-321-6742 (OSHA Emergency line)

For public health emergencies  
NYS Department of Health
1-866-881-2809

If you have become injured or sick due to work 
NYS Workers’ Compensation Board
1-800-580-6665

For more information call:
The Division of Immigrant Policies and Affairs
1-877-466-9757

National Human Trafficking Resource Center
1-888-373-7888

Emergencies: Dial 911

Workers in New York State

Carnivals, Fairs 
and Concessions

New York City $16.00/hour

Long Island and 
Westchester County $16.00/hour

Remainder of New York State $15.00/hour

1/1/24 - 12/31/24

www.labor.ny.gov  1-888-469-7365    



Disa rregulla që duhen mbajtur 
parasysh:
Norma e pagesës:  Ju duhet të merrni të paktën 
pagën minimale për çdo orë që punoni. 

Njoftim me shkrim:  Kur punësoheni, 
punëdhënësi duhet t'ju japë një fletë me tarifat 
tuaja të pagës, ditët e pagesës, kreditet dhe 
emrin, adresën, numrin e telefonit.

Norma jashtë orarit:  Shumica e punëtorëve 
duhet të marrin një tarifë jashtë orarit për çdo 
orë të punuar mbi 40 orë në një javë pune. 
Norma jashtë orarit është 1½ herë më e lartë se 
tarifa e rregullt për orë. Për shembull, nëse tarifa 
juaj e rregullt është 15,00 dollarë në orë, tarifa 
jashtë orarit është 22,50 dollarë në orë.

Frekuenca e pagesës:  Në përgjithësi, punëtorët 
e krahut duhet të paguhen çdo javë dhe duhet të 
marrin një mandat page me pagat e tyre.

Periudha e vaktit:  Në përgjithësi, ju duhet 
të keni një pushim ushqimi gjysmë ore -- të 
pandërprerë, pa asnjë detyrë -- nëse punoni 
më shumë se 6 orë rresht.

Ushqimi dhe akomodimi i punëdhënësit:  Çdo 
ushqim ose strehim që ju jep një punëdhënës 
duhet të përmbushë dhe të jetë në përputhje 
me të gjitha standardet e shëndetit dhe sigurisë.

Puna e Fëmijëve:  Nëse jeni nën 18 vjeç (i mitur), 
mund të punoni nëse keni lejet dhe certifikatat 
e duhura.
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Rregullat tona sigurojnë:

• Pagat e duhura
• Kushte të sigurta pune dhe jetese
• �Liri nga diskriminimi, abuzimi dhe

hakmarrja në punë

Këto rregulla zbatohen për të gjithë 
punëtorët:

• Të huaj
• Vendas
• Pavarësisht statusit të imigracionit

Ne jemi këtu për të mbrojtur të drejtat tuaja 
si punonjës

Na ndihmoni t'ju ndihmojmë.

Është kundër ligjit për këdo që të marrë 
punë ose shërbime të tjera duke:

• Forca
• Mashtrim
• Shtrëngimi
• Kërcënimet
• Dokumentet e mbajtjes në burim

Shteti i Nju Jorkut ka ligje 
pune që ju mbulojnë juve.

Departamenti i Punës i Shtetit të Nju Jorkut është një Punëdhënës/Program me Mundësi të Barabarta.  
Ndihmësit dhe shërbimet ndihmëse janë në dispozicion sipas kërkesës dhe pa pagesë për individët me aftësi të kufizuara TTY/TDD 711 ose 1-800-662-1220 (Anglisht) / 1-877-662-4886.

Jo hakmarrje:  Ligji ju mbron nga hakmarrja, 
ndëshkimi ose trajtimi i keq për ushtrimin 
e të drejtave tuaja sipas ligjeve të punës.

Lista e Kontakteve

Thirrni për ndihmë për:
Ligjet e punës, pagat e papaguara, tarifat jashtë 
orarit, zbritjet e paligjshme, puna e fëmijëve, 
periudhat e ushqimit, siguria në udhëtim

Departamenti i Punës NYS
1-888-469-7365 (Zgjidhni "0" për Operatorin
09:00-17:00)
1-877-466-9757

Zbatimi i ligjeve të vizave për punëtorët (H-2A/H-2B)
Departamenti Amerikan i Punës (paga dhe ora)
1-866-487-9243

Siguria në punë ose shqetësime për strehimin 
e përkohshëm
Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë 
1-800-321-6742 (Linja e urgjencës OSHA)

Për urgjencat e shëndetit publik 
Departamenti i Shëndetësisë i NYS  
1-866-881-2809

Nëse jeni lënduar ose sëmurë për shkak të punës 
Bordi i Kompensimit të Punëtorëve të NYS 
1-800-580-6665

Për më shumë informacion telefononi:
Divizioni i Politikave dhe Çështjeve të Imigrantëve
1-877-466-9757

Qendra Kombëtare e Burimeve për Trafikimin 
e Njerëzve
1-888-373-7888

Emergjencat: Telefono 911

Punëtorët në shtetin e Nju Jorkut

Karnavalet, 
Panairet dhe 
Koncesionet

Qyteti Nju Jork $16,00/hour

Long Island dhe 
Qarku Westchester $16,00/hour

Pjesa tjetër e shtetit Nju Jorkut $15,00/orë

1/1/24 - 31/12/24

www.labor.ny.gov  1-888-469-7365


